CIJENA


7- 30 €
TRAJANJE
1-4 sata
KAJAKARENJE - Opis

Kajakarenje  rijekom Likom  je savršen odabir za ljubitelje aktivnog odmora u prirodi. Posebne vještine i znanja kajakarenja nisu uvjet jer od starta u selu Kaluđerovac do jezera Kruščica i nazad veslamo mirnim i pitomim tokom rijeke Like. Međutim, tura uz pauze traje 3 do 4 sata pa se očekuje da su veslači fizički sposobni odveslati od početka do kraja. Ovaj Vam izlet pruža nezaboravno iskustvo veslanja moćnim kanjonom Like, gdje se kamene litice visoke nekoliko desetaka metara nadvijaju nad čistom modro zelenom rijekom. Kameni stupovi, ovisno o nivou vode, izranjaju iz dubine, obilazimo ih kajacima i razgledamo izbliza. U grotesknim oblicima stijena mašta će svakome omogućiti da ugleda razne prizore, a uz malo sreće, moguće da ćemo vidjeti i pokoju divlju životinju na obali rijeke. Svježina i zelenilo okolne šume, mir i potpuno uživanje bez signala mobitela ono je po čemu ćete pamtiti vrijeme provedeno na vodi. Ovisno o godišnjem dobu, ali i Vašim željama, zastati ćemo radi osvježenja i kupanja. Veću pauzu radimo na jezeru Kruščica, gdje možemo pristati na otočić na kojem su vidljivi ostaci potopljene crkvice. Nakon toga, istim se putem vraćamo prema selu Kaluđerovac. Na Vama je da ponesete hranu, piće, kremu za sunčanje i dobro raspoloženje, a mi Vam garantiramo nezaboravan doživljaj i hrpu odličnih fotografija koje ćete rado pokazivati prijateljima!
Cijena ture je 30 eura po osobi;  uključuje vodiča i  opremu: profesionalne kajake visoke kvalitete (jednosjedi i dvosjedi), prsluke za plivanje, suhe vreće, itd.

Minimalan broj osoba za organizaciju izleta je 8.

Napominjemo da veslačko iskustvo nije potrebno jer ćete uz licencirane instruktore u kratkom roku savladati osnovne tehnike veslanja. Sve drugo je zabava i uživancija!  

Kajakarenje rijekom Novčicom  kraća je verzija aktivnosti ovog tipa, prigodnija za obitelji s djecom ili goste koji žele provesti manje vremena na vodi. Kako rijeka Novčica teče kroz sam adrenalinski park Likos, nakon osnovnih uputa o veslanju, sami krećete u istraživanje rijeke, te odlučujete koliko će tura trajati. Nudi se kraća opcija nizvodno prema centru Gospića ili duža opcija uzvodno gdje se možete uključiti u tok pritoke Bogdanice te odveslati i do 5 km. Bilo da idete kratko ili se zadržite više sati, na Novčici ćete osjetiti specifičan mir, okruženi zelenilom i pitomim livadama na kojima pase stoka, dobit ćete uvid u suživot ljudi i rijeke prolazeći uz improvizirane molove, mostiće i mjesta za pecanje, te pokojeg ribiča. Vidjeti ćete i stara gradska kupališta romantičnih imena upisanih na kamenim pločama (Venecija i Dolina ljubavi) gdje su generacije Gospićana provodile topla ljeta. Također, u ljetnom periodu preporučamo ne preskočiti kupanje u Novčici u samom adrenalinskom parku Likos, a za potpun doživljaj na raspolaganju imate drvene klupe i stolove, drvene molove, kamenu obalu i lijanu sa drveta za najluđe vratolomije i vrhunske fotke!
 

Cijena je 10 eura po osobi, a uključuje profesionalne kajake visoke kvalitete (jednosjedi i dvosjedi), prsluke za plivanje, suhe vreće, itd.. Veslati Novčicom možete potpuno sami ili u grupama i do 40 osoba.

Za školske izlete i teambuldinge postoji mogućnost organizacije utrka kajacima, što je poseban doživljaj za sudionike i za gledatelje-navijače.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Video galerija

Kajakarenje rijekom Likom